Rubriek: Slow Coffee

KOFFIE & ZETTIPS Zo zet je met de cafetière zeer makkelijk heerlijke slow coffee

Koffiezetten met de cafetière is de makkelijkste manier om slow coffee te zetten. Wist je dat al? Hoe je precies koffie zet met een cafetière, dat lees je in deze blogpost. Als bonus krijg je een tip voor zeer geschikte koffie die je kunt gaan gebruiken voor jouw koffie uit de cafetière.

Lees verder...

GASTBLOG DOOR KOFFIETOPIA Laat je in deze blogpost meenemen in de wetenschap van filterkoffie

Op het gebied van intensiteit en body is espresso volgens Danny van Geloven, eigenaar van Koffie- en theespeciaalzaak Koffietopia in Veghel en schrijver van deze gastblog (http://www.koffietopia.nl), de absolute winnaar. Bent je echter op zoek naar de verfijnde nuances die onze koffie`s bieden, denk dan ook zeker eens aan ‘the good old’ filterkoffie.

Lees verder...

SLOW COFFEE & HORECA Prutmeesters speelt in op grootste aankomende horecatrend: Slow Coffee

Afgelopen weekend ontvingen wij een e-mail van Maurice Rummens. Hij is een van de vier ondernemers van het nieuwe bedrijf in koffieland: Prutmeesters. Op internet te vinden op: http://www.prutmeesters.nl Prutmeesters speelt naar eigen zeggen in op de grootste horecatrend die de komende tijd gaat komen, namelijk Slow Coffee in de horeca.

Lees verder...

SLOW COFFEE Hoe heurt het eigenlijk?

Terwijl “slow food” een redelijk algemeen geaccepteerde term genoemd mag worden, geldt dat voor ”slow coffee” allerminst. Slow food is een reactie op fastfood en industrieel gecreëerd voedsel. Voorstanders van slow food gebruiken lokale, regionale en traditionele producten en werken uitsluitend vers. Slow coffee zou je kunnen zien als reactie op fastcoffee, als dat al

Lees verder...