Rubriek: Koffie & Geschiedenis

KOFFIEBARS & WERELDSTEDEN Bezoek in Rome ook zeker Antico Caffè Greco: de oudste en bekendste koffiebar

Als je een keertje in Rome bent voor een stedentripje of als je anderszins deze prachtige en historische wereldstad bezoekt dan is het absoluut aan te raden om Antico Caffè Greco (http://www.anticocaffegreco.eu/), de oudste en bekendste koffiebar van Rome, met een bezoekje te gaan vereren. Deze hotspot is niet ver weg van de Spaanse trappen.

Lees verder...

KOFFIE & OORLOG Surrogaatkoffie Hier komt de uitspraak ‘dat is geen zuivere koffie’ weg

Tijdens de Tweede Wereldoorlog dronken veel Nederlanders  als gedwongen alternatief surrogaatkoffie, maar eigenlijk was dit helemaal geen echte koffie en was deze drank totaal niet te drinken. Ben je benieuwd waar de uitspraak ‘dat is geen zuivere koffie vandaan komt’? Lees dan deze blogpost.

Lees verder...

NESPRESSO Sacha de Boer opent foto-expositie ‘De reis van koffiebes tot kopje’ in Het Scheepvaartmuseum

De reis die Sacha de Boer maakte voor Nespresso, is vastgelegd in een vijfdelige minidocumentaire en laat het verhaal van de herkomst van koffiekwaliteit zien. Sacha de Boer heeft vandaag haar foto-expositie officieel geopend in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.

Lees verder...

KOFFIE & GESCHIEDENIS Hierom is koffie volgens de schrijver Montesquieu verantwoordelijk voor de Franse Revolutie

“Als ik de baas was van dit land, dan zou ik alle koffiehuizen sluiten, want degenen die deze plekken bezoeken, raken snel verhit en de roes waarin de koffie hen brengt, maakt hen gevaarlijk voor de toekomst van dit land”, staat in De Perzische brieven van de Franse schrijver Montesquieu.

Lees verder...