Rubriek: Koffie & Koffieprijzen

RAINFOREST ALLIANCE In Costa Rica is koffieproductie niet alleen een mannenwereld

  Koffieproductie mag dan een mannenwereld zijn in een groot deel van Latijns-Amerika, dat is het niet op de 1 hectare land van Myleydi Araya in de Tarrazú bergen van Costa Rica. Sinds 2011 werkt ze hard om de zieltogende koffieboerderij die ze erfde van haar vader om te zetten in een modelboerderij van duurzaamheid.

Lees verder...

KOFFIE & EXPOSITIES Expositie ‘Gewoon Koffie’ weer te bekijken vanaf deze maand op nieuwe locatie in Amsterdam

Goed nieuws. In februari zal de expositie ‪#‎gewoonkoffie‬ weer zichtbaar zijn in Amsterdam. Meer informatie volgt. ‘Gewoon Koffie’ is een expositie van foto’s van de fotograferende kunstenaar en art director Gijs van den Berg. Hij maakte in 2015 een fotoserie over traditionele koffiehuizen in Nederland die door de sterke opkomst van nationale en internationale koffieketens in het Nederlandse straatbeeld,

Lees verder...

KOFFIEMERKEN & PRIJZEN Peeze wint Food Valley Expo Award met biologisch afbreekbare koffiecapsules

  Leuk nieuws vandaag van Peeze (http://www.peeze.nl ), want deze koffiebrander uit Arnhem won vandaag de Food Valley Expo Award voor hun biologisch afbreekbare koffiecapsules. In het bijzijn van Prins Constantijn werd deze prestigieuze prijs aan algemeen directeur Timmo Terpstra van Peeze in Orion uitgereikt.

Lees verder...

KOFFIE & AWARDS Wederom nominatie voor Doppio Espresso voor European Coffee Award 2015

Na het winnen van de “Best Coffee Chain – Western Continental Europe” vorig jaar en de “Best Coffee Chain – Benelux”  in 2013, is Doppio Espresso dit jaar wederom genomineerd door Allegra Strategies voor een grote Europese prijs. Ook dit keer is Doppio kanshebber in de categorie “Best Coffee Chain – Western Continental Europe”.

Lees verder...