Rubriek: Koffie & Koffieproductie

KOFFIE & DUURZAAMHEID Meer vogels op gecertificeerde koffieboerderijen

Koffie is een plant die erg van schaduw houdt. Daarom groeit het goed in harmonie met natuurlijke ecosystemen, zoals onder het bladerdak van inheemse schaduwbomen. Dat gecertificeerde bosrijke koffieboerderijen een belangrijke bufferzone voor biodiversiteit is, blijkt uit onderzoek van biologen.

Lees verder...

KOFFIE & PERSONEN + FILMPJE! Nederlander Lublinkhof heeft 2000 lokale arbeiders aan het werk op zijn koffieplantage in Zambia

  Bekijk bijgaande het FILMPJE! met koffieboer Willem Lublinkhof van RTV Oost. In Zambia heeft de Nederlander die geboren is in het Overijsselse dorp Losser, een koffieplantage met daar 2000 lokale arbeiders aan het werk. Ook heeft hij een eigen school opgericht.

Lees verder...

KLIMAATVERANDERING Nieuw onderzoek: ‘Koffie dreigt schaars te worden voor komende generaties’

Een kopje koffie is voor veel mensen bijna van levensbelang om de dag goed te kunnen beginnen. Maar gevaar dreigt voor het zwarte goud. Mogelijk zal er in 2080 geen koffie meer te drinken zijn. Oorzaak: de klimaatveranderingen. Deze alarmerende conclusie trekt een nieuw onderzoek van The Climate Institute van Australië. De gevolgen zijn nu

Lees verder...

NESPRESSO Sacha de Boer opent foto-expositie ‘De reis van koffiebes tot kopje’ in Het Scheepvaartmuseum

De reis die Sacha de Boer maakte voor Nespresso, is vastgelegd in een vijfdelige minidocumentaire en laat het verhaal van de herkomst van koffiekwaliteit zien. Sacha de Boer heeft vandaag haar foto-expositie officieel geopend in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.

Lees verder...