Rubriek: Koffie & Certificeringen

KOFFIE & DUURZAAMHEID Houd de volgende zaken in ogenschouw bij de aanschaf van duurzame koffie

In de hele wereld is koffie een veelgevraagde warme drank. Om deze reden vindt de productie plaats op grote schaal. Bij massaproductie gaat het er helaas niet altijd even duurzaam aan toe. Ook bij koffie is dat zeker het geval. Er worden nog altijd gevaarlijke bestrijdingsmiddelen gebruikt en de koffieboeren krijgen erg weinig geld voor

Lees verder...

KOFFIE & DUURZAAMHEID Meer vogels op gecertificeerde koffieboerderijen

Koffie is een plant die erg van schaduw houdt. Daarom groeit het goed in harmonie met natuurlijke ecosystemen, zoals onder het bladerdak van inheemse schaduwbomen. Dat gecertificeerde bosrijke koffieboerderijen een belangrijke bufferzone voor biodiversiteit is, blijkt uit onderzoek van biologen.

Lees verder...

KOFFIEMERKEN & CERTIFICERINGEN Echte eerlijke koffie: daar is waar eek voor staat

Een bijdrage leveren aan een betere wereld? Je kunt geld doneren aan een goed doel of vrijwilligerswerk doen. De mannen van eek zijn koffie gaan verkopen. Van elke kilo die ze verkopen doneren ze een euro naar een goed doel. Het eerste doel is een lokale school in Guatemala, waar de kinderen van de koffieboeren en hun

Lees verder...

KOFFIE & DUURZAAMHEID SAN en Rainforest Alliance presenteren nieuwe en herziene standaard voor certificering

Het duurzame landbouw netwerk SAN (Sustainable Agriculture Network) en de Rainforest Alliance presenteren een nieuwe herziene standaard voor certificering. Die omvat bestaande best practices en recente innovaties in duurzame landbouw.

Lees verder...

KLIMAATVERANDERING Mexicaanse koffieboeren werken aan het klimaat: bomen planten, CO2 voorkomen

De koffieboeren van Santa Lucía Teotepec, een landelijk gebied in de staat Oaxaca in zuidelijk Mexico, voelen de gevolgen van de klimaatverandering in hun dagelijks leven. “We voelen de hitte. Het niet regent zoals het vroeger deed, “legt Leandro Salinas uit, leider van de lokale koffiecoöperatie UNECAFE. Veranderingen in weerpatronen en regenval tasten de koffieproductiveit

Lees verder...

KOFFIE & DUURZAAMHEID Let op deze punten als je duurzame koffie wilt gaan kopen

Koffie is wereldwijd erg populair. Daarom vindt de productie plaats op grote schaal. Bij massaproductie gaat het er niet altijd even duurzaam aan toe. Ook bij koffie is dat het geval. Er worden nog altijd gevaarlijke bestrijdingsmiddelen gebruikt en de koffieboeren krijgen erg weinig geld voor hun koffie. Wil je duurzame koffie kopen?

Lees verder...

NESPRESSO Sacha de Boer opent foto-expositie ‘De reis van koffiebes tot kopje’ in Het Scheepvaartmuseum

De reis die Sacha de Boer maakte voor Nespresso, is vastgelegd in een vijfdelige minidocumentaire en laat het verhaal van de herkomst van koffiekwaliteit zien. Sacha de Boer heeft vandaag haar foto-expositie officieel geopend in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.

Lees verder...

KOFFIE OP WIELEN Rainforest Azteca aan de mobiele koffiebar

Gekwalificeerde Barista’ s op locatie die naast een bijzondere koffie maken ook het verhaal achter deze koffie vertellen. Dat is het concept van de Kaldi Mobiel. De koffie die de barista’s schenken is geproduceerd door Rainforest Alliance gecertificeerde koffieboeren in Honduras, Peru en Brazilië.

Lees verder...