Rubriek: Koffie & Koffiebranden

KOFFIEBRANDEN Zo heet de chemische reactie tijdens het branden van koffiebonen

In deze blogpost lees en leer je de naam van de chemische reactie tijdens het koffiebranden. Gedurende het branden van koffiebonen ontstaat er een chemische reactie waardoor de koffiebonen karameliseren en hun aroma’s vrijkomen. Dit gebeurt na 10 minuten branden en wordt Maillard genoemd. Bron: boekje Genieten van koffie. Bewerking: D.B. ———————————————————————————————- Creatieve TEKSTSCHRIJVER of

Lees verder...

KOFFIE & ONDERNEMEN Amsterdamse koffiezaak moet deuren sluiten vanwege koffieverkoop

  Opmerkelijk koffienieuws eind vorige week uit onze hoofdstad. Koffiebranderij Headfirst Coffee Roasters sloot aan de Westerstraat zijn deuren omdat het bang is voor een dwangsom van de gemeente Amsterdam. Het euvel is dat het Headfirst Coffee Roasters ontbreekt aan een horecavergunning.

Lees verder...

GASTBLOG door Danny van Geloven van Koffie- en theespeciaalzaak Koffietopia: ‘Als cafeïne junkie moet mij iets van het hart’

Deze keer hebben we weer een gastblogger. Dit maal is het eigenaar Danny van Geloven van van Koffie- en theespeciaalzaak Koffietopia (http:///www.koffietopia.nl) in Veghel. Hier kun je ook zeker terecht voor allerhande merken koffiemachines en moderne zetsystemen voor thee.

Lees verder...