Rubriek: Koffie & Cafeïne

CAFEINEVRIJE KOFFIE Hierom kun je echt met een gerust hart cafeïnevrije koffie gaan drinken

Wist je al dat er in cafeïnevrije koffie altijd na bewerking wel 2-4 mg cafeïne blijft zitten? En dat er tijdens het decafeïneringsproces vaak een kankerverwekkend oplosmiddel wordt gebruikt, maar in een dusdanige portie dat het niet schadelijk is voor de volksgezondheid?

Lees verder...

KOFFIE & GEZONDHEID Teamarts Dr. Ortwin Schäfer van wielerploeg TREK-Segafredo schrijft over de gezondheidsvoordelen van het drinken van koffie & sporten

  “Met een lange geschiedenis, is koffie de meest populaire drank wereldwijd gezien en tevens de meest toonaangevende drank na water. De gezondheid-beschermende voordelen komen van verbindingen in koffie zoals polyfenolen. Betrouwbaar bewijs dat koffiedrinken je gezondheid bevordert, komen door onderzoeken steeds meer beschikbaar zoals een mogelijke daling van de mortaliteit (sterftecijfer).

Lees verder...

BARISTATIPS Zo neutraliseer je volgens barista Wendelien Verver een overkill aan cafeïne

Als je last krijgt van dat bibberige en/ of je krijgt klamme handjes dan heb je  zeer waarschijnlijk teveel koffie met de opwekkende stof cafeïne binnen gekregen. Volgens Roaster/ Barista trainer  Wendelien Verver van Single Estate Coffee Roasters http://www.singleestatecoffee.nl/ ,kun je dan het volgende het beste doen.

Lees verder...