Rubriek: Koffie & Industrie

KOFFIEBRANDEN Zo heet de chemische reactie tijdens het branden van koffiebonen

In deze blogpost lees en leer je de naam van de chemische reactie tijdens het koffiebranden. Gedurende het branden van koffiebonen ontstaat er een chemische reactie waardoor de koffiebonen karameliseren en hun aroma’s vrijkomen. Dit gebeurt na 10 minuten branden en wordt Maillard genoemd. Bron: boekje Genieten van koffie. Bewerking: D.B. ———————————————————————————————- Creatieve TEKSTSCHRIJVER of

Lees verder...

AMSTERDAM COFFEE FESTIVAL Dit zijn de 2 verhalen die de industrie al 75 jaar over koffie vertelt aan consumenten

“Koffie is zwart en komt uit Italië. Koffie is geen versproduct. Dit zijn de verhalen die de industrie al 75 jaar over koffie vertelt en die kloppen echt niet meer”, zegt Marcel van Wolferen. Hij houdt zich bezig met Business Development bij Jones Brothers Coffee (http://www.jonesbrotherscoffee.com)

Lees verder...