Rubriek: Koffie & Koffiemakers

KOFFIE & INNOVATIES Hierom maken ze bij Spot On Coffee Roasters gebruik van SINAR Technology

Omdat ze als professionele koffiebranderij altijd alles ‘Spot On’ willen hebben, blijven zij bij Spot On Coffee Roasters (http://spotoncoffeeroasters.nl/) in Amsterdam investeren in de nieuwste en beste technologie van de wereld zoals werken met SINAR Technology.

Lees verder...

KOFFIE & DUURZAAMHEID De gemeente Schiedam zet belangrijke nieuwe stap voor duurzaam koffiedrinken

De gemeente Schiedam (http://www.schiedam.nl) heeft vorige week een nieuwe stap gezet in de richting van duurzaam koffiedrinken. Koffiedik krijgt namelijk in deze stad een tweede leven als voedingsbodem voor lokaal gekweekte oesterzwammen. Wethouder Patricia van Aaken gaf onlangs het startsein voor de samenwerking met Douwe Egberts (https://www.jacobsdouweegbertsprofessional.nl/) en RotterZwam (https://www.rotterzwam.nl/page/homepage) onder het genot van een bitterbal van

Lees verder...

KOFFIE & WATER Het belang van goed water voor dito koffie

Nu er steeds meer aandacht wordt besteed aan de koffie, de bonen, de branding en de smaak van het eindproduct, is het niet gek dat meer mensen ook het belang van het water voor koffie gaan inzien. Top-baristi van over de hele wereld maken zich al jaren hard voor het gebruik van kwalitatief hoogstaand water

Lees verder...

HORECAVA 2017 Douwe Egberts heeft pop-up restaurant op Horecava

  Voor het eerst in haar bestaan opent Douwe Egberts (https://www.jacobsdouweegbertsprofessional.nl/ een restaurant: ‘The House’. Naast dagelijkse lunches bereiden drie Nederlandse topchefs vanuit een open keuken een bijzonder culinair programma tijdens gastchef optredens. De Horecava vindt plaats van 9 t/m 12 januari 2017 in RAI Amsterdam.

Lees verder...