Rubriek: Koffie & Koffiecultuur

INTRODUCTIES HORECA Nieuw: Queens of Dairy lanceert verse specialty melk voor barista’s

Op het Amsterdam Coffee Festival van 10 t/m 12 maart lanceert Queens of Dairy een voor en met barista’s ontwikkelde verse melk voor koffie. De Barista Coffee Milk wordt gemaakt van verse melk van Jersey koeien en heeft de ideale vet-eiwit verhouding voor ultrafijn melkschuim en een heerlijk romige smaak.

Lees verder...

AMSTERDAM COFFEE FESTIVAL 2017 Auteur Houtman van het boek ‘De man die de wereld koffie leerde drinken’, present met een stand

Auteur en journalist Jasper Houtman van het boek ‘De man die de wereld koffie leerde drinken’, over de Nederlandse koffie-ondernemer Alfred Peet, is op het Amsterdam Coffee Festival (http://www.amsterdamcoffeefestival.com), aanwezig met een stand, waar je het prachtige boek ook kunt kopen.

Lees verder...

NEDERLAND KOFFIELAND ´De Nederlandse koffiewereld groeit en bloeit als nooit te voren´

Nederland kenmerkt zich door een traditie van een hoge koffieconsumptie. De Nederlandse koffiemarkt floreert, grotendeels door invloeden van koffiemerken die samen goed zijn voor 317 filialen in oktober 2016, een groei van 8,4% ten opzichte van een jaar geleden. Hiermee groeit de Nederlandse koffiemarkt harder dan de Europese koffiemarkt, die met 21.143 filialen 6,3% is

Lees verder...

KOFFIE & BOEKEN Nieuw: De Koffie van Tegenwoordig: de wereld van specialty coffee uitgelegd

Marthijn de Vries heeft het boek met de titel De Koffie van Tegenwoordig: de wereld van specialty coffee uitgelegd, geschreven. Vanavond wordt het boek in Amsterdam gepresenteerd. Kijk ook snel een keer op: http://www.dekoffievantegenwoordig.nl en bestel het boek onder andere hier.

Lees verder...