Rubriek: Koffielanden & Duurzaamheid

NESPRESSO Een documentaire over de oorsprong van koffie door de ogen van Sacha de Boer

DE OORSPRONG VAN KOFFIE BEGINT BIJ DE KOFFIEBOER. MAAR WAAR KOMT DE KOFFIE IN ONS KOPJE EIGENLIJK VANDAAN? HOE WORDT HET GEMAAKT? EN WAT BEPAALT DE SMAAK? OM DE NEDERLANDSE KOFFIEDRINKER HIERIN MEE TE NEMEN IS NESPRESSO SAMEN MET SACHA DE BOER AFGEREISD NAAR COLOMBIA. DAAR HEEFT ZIJ DE VERSCHILLENDE FASES VAN HET KOFFIEPROCES OP

Lees verder...

KOFFIELANDEN & DUURZAAMHEID Duurzame koffieproductie in Honduras

In het grensgebied van Guatemala, El Salvador and Honduras ligt een uniek natuurgebied. De regio Trifinio wordt beschouwd als een van de biodiversiteithotspots van de wereld met bijzonder flora en fauna. Millennia lang wonen hier ook mensen in het gebied, momenteel ongeveer 700.000. En dat geeft een druk op die rijke natuur.

Lees verder...