Rubriek: Koffie & Koffielanden

KOFFIE & INTRO’S Nespresso lanceert Explorations 1

Wereldwijd groeit koffie het beste tussen de keerkringen rond de evenaar. Binnen deze zogenoemde wereldwijde koffiebelt zijn de koffie-experts van Nespresso (http://www.nespresso.com) altijd op zoek naar de beste koffie ter wereld. Vandaag lanceert Nespresso Explorations, een nieuw halfjaarlijks aanbod van zeldzame koffiesoorten.

Lees verder...

KOFFIEMERKEN & INTRO’S Mocca D’or speelt met filterlijn Fazenda in op trend van meer filterkoffie in horeca

Op de recent gehouden HORECAVA, lanceerde de Zwolse koffiebrander en leverancier van koffie voor de vaderlandse horeca, Mocca D’Or (http://www.moccador.com), Fazenda en dat is een nieuwe lijn filterkoffies, bedoeld voor de Nederlandse horeca en ook voor thuisgebruik door consumenten.

Lees verder...

KOFFIE & PERSONEN + FILMPJE! Nederlander Lublinkhof heeft 2000 lokale arbeiders aan het werk op zijn koffieplantage in Zambia

  Bekijk bijgaande het FILMPJE! met koffieboer Willem Lublinkhof van RTV Oost. In Zambia heeft de Nederlander die geboren is in het Overijsselse dorp Losser, een koffieplantage met daar 2000 lokale arbeiders aan het werk. Ook heeft hij een eigen school opgericht.

Lees verder...

KOFFIE & HANDEL Na een embargo van meer dan een halve eeuw gaan Amerikanen binnenkort door inspanningen van Nespresso weer aan koffie uit Cuba

Voor het eerst in meer dan een halve eeuw kunnen koffieliefhebbers in Amerika weer gaan genieten van koffie afkomstig uit Cuba. Koffiemerk Nespresso, onderdeel van voedingsmiddelenconcern Nestlé, brengt namelijk komend najaar Cuban Nespresso Grand Cru, Cafecito de Cuba als limited edition op de Amerikaanse markt.

Lees verder...

OPMERKELIJK Koffie-ondernemer André Fieten begint in Duitsland een keten met 50 espressobars

Koffie-ondernemer André Fieten uit Westerbork, eigenaar van BonneBella CoffeeConcepts en mede-eigenaar en distributeur van het grote Spaanse koffiemerk Catunambu in Nederland, is bezig in Duitsland om een keten van espressobars op te zetten. Een paar weken terug ging in Duisburg de eerste BonneBella Espressobar open.

Lees verder...