Rubriek: Onderzoeken naar koffie en koffiegebruik

KOFFIE & GEZONDHEID ‘Minder risico op prostaatkanker door dagelijks meer dan 3 sterke Italiaanse kopjes koffie te drinken’

Als je dagelijks meer dan 3 sterke Italiaanse kopjes koffie gaat drinken, loopt je volgens een recent Italiaans onderzoek liefst 53 procent minder risico op het krijgen van prostaatkanker. Het onderzoek dat onlangs is gepubliceerd in The International Journal of Cancer. is uitgevoerd onder ongeveer 7000 mannen ouder dan 50 jaar, afkomstig uit het gebied

Lees verder...

KOFFIE & HORECA Grote regionale verschillen in voorkeur merk koffie: D.E. heeft in alle provincies de hoogste numerieke distributie

De Nederlandse horeca toont grote regionale verschillen in de populariteit van de koffiemerken. Waar bepaalde koffiemerken in een of meerdere provincies een grote distributie hebben, spelen ze in andere provincies een kleine rol. Douwe Egberts heeft in alle provincies de hoogste numerieke distributie.

Lees verder...

EUROPEES CONSUMENTENONDERZOEK ‘Koffie is vooral lekker en we drinken het thuis’

Net zoals andere Europeanen zijn ook Nederlanders enthousiast over koffie. Twee derde van de respondenten zegt zich geen leven zonder koffie te kunnen voorstellen. Dit blijkt uit een onderzoek over leefstijl en koffie onder 4000 respondenten in verschillende Europese landen uitgevoerd door het Institute for Scientific Information on Coffee (ISIC).

Lees verder...

KOFFIE & TRENDS Werknemers lusten op het werk ook graag koffie met een smaakje

Koffie met een smaakje zoals vanille of karamel, ijskoffie en een to-go beker voor onderweg. Het zijn allemaal trends uit de horeca die werknemers graag zouden terugzien op het werk. Dit blijkt uit De Koffiemonitor, het jaarlijkse onderzoek naar koffietrends op het werk in opdracht van Nestlé Professional, leverancier van koffieconcepten voor de zakelijke markt.

Lees verder...