Rubriek: Koffie & Koffieketens

OPENING VAN KOFFIEWINKELS Kaldi Roermond klaar voor jouw perfecte kopje koffie

“Ieder product in mijn winkel heeft een bijzonder verhaal, dat ik je graag vertel”, aldus Alex Peperkamp, die aankomende zaterdag 11 februari 2017, zijn deuren in het Limburgse Roermond opent. De afgelopen maanden heeft hij hard gewerkt aan zijn Kaldi koffieloods. Door de industriële look waan je je op de werkvloer, met puurheid en eerlijkheid

Lees verder...

NEDERLAND KOFFIELAND ´De Nederlandse koffiewereld groeit en bloeit als nooit te voren´

Nederland kenmerkt zich door een traditie van een hoge koffieconsumptie. De Nederlandse koffiemarkt floreert, grotendeels door invloeden van koffiemerken die samen goed zijn voor 317 filialen in oktober 2016, een groei van 8,4% ten opzichte van een jaar geleden. Hiermee groeit de Nederlandse koffiemarkt harder dan de Europese koffiemarkt, die met 21.143 filialen 6,3% is

Lees verder...

KOFFIE & SYMPOSIA Kaldi toont innovaties op European Coffee Symposium 2016 in Hongarije

  In Boedapest vond afgelopen drie dagen het negende European Coffee Symposium plaats. Het symposium wordt georganiseerd door Allegra Strategies, een bedrijf wat statistieken verzamelt van de koffie branche in Europa. Eigenaar en oprichter Hans Tietema van Kaldi (http://www.kaldi.nl), sprak de aanwezigen op de derde dag van het symposium toe.

Lees verder...

KOFFIEBARS & FILMS Lights, camera, action! Doppio Espresso on air

Doppio Amsterdam Kinkerstraat (https://www.facebook.com/DoppioKinkerstraat/?fref=ts) is gescout als filmlocatie! En wel voor LINDA.TV. De espressobarketen is benaderd om mee te werken aan een serie van 5 afleveringen op LINDA.TV waarin stylist Tommy Driessen BN’ers helpt bij hun styling in aanloop naar het Televizier-ring Gala.

Lees verder...

ZOETSTOFFEN Bij Starbucks in VS en Canada kun je nu ook stevia in je koffie doen als zoetstof: wanneer ook in Nederland??

In de VS en Canada kunnen bezoekers van koffieketen Starbucks sinds begin september 2016 in ongeveer 9.000 vestigingen nu ook stevia in hun koffie doen als zoetstof. Wanneer gaan jullie  (Starbucks) dit ook in Nederland introduceren, vragen wij ons van dit blog af. Wat zijn jullie bezwaren om dit vooralsnog niet in Nederland te introduceren?

Lees verder...

KOFFIEKETENS ACTUEEL Coffeecompany wordt hoofdsponsor podcast ‘Man met de microfoon’

Het van oorsprong Amsterdamse koffiebedrijf verbindt haar naam als hoofdsponsor aan het tweede  seizoen van  ’Man met de microfoon’, het programma van podcastpionier Chris Bajema. Het seizoen zal bestaan uit 7 afleveringen en is een combinatie van echte (documentaire) en fictieve (satirische) verhalen uit een stadswijk.

Lees verder...

ENTREE HOSPITALITY & STYLE AWARDS 2016 Dit zijn de 5 genomineerden in de categorie Best Coffee Concept

Maandag 19 september zijn tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam (http://www.gastvrijrotterdam.nl) ook de genomineerden bekendgemaakt van dé horecaprijzen van het jaar: de Entree Hospitality & Style Awards 2016. Deze awards worden jaarlijks uitgereikt aan de meest bijzondere, kwalitatieve en mooie restaurants, hotels, cocktail- en koffiebars en nachtclubs die afgelopen jaar opende of restylede.

Lees verder...