KOFFIE & CONSUMPTIE Vanaf deze leeftijd kunnen kinderen beperkt koffie gaan drinken

Blog A Cafeine InsideIn deze blogpost lees en leer je vanaf welke leeftijd kinderen koffie kunnen gaan drinken. Een buitengewoon interessant onderwerp.

Het Voedingscentrum geeft op de eigen website (http://www.voedingscentrum.nl), ouders het advies om hun kinderen vanaf 13 jaar beperkt koffie te laten gaan drinken als ze hier behoefte aan hebben.

ADVIES VOEDINGSCENTRUM: KINDEREN T/M 12 JAAR NIET AAN KOFFIE

Het Voedingscentrum adviseert ouders om kinderen jonger dan 13 jaar geen koffie te laten drinken. Hiermee loopt het instituut achter Scandinavische landen aan. In Noorwegen, Zweden en Finland is namelijk uitgebreider onderzoek verricht dan in Nederland, naar de effecten van de opwekkende stof cafeïne op kinderen.

EEN OVERVLOEDIGE CONSUMPTIE VAN CAFEINE KAN HET ZENUWSTELSEL AANTASTEN

Uit ‘dierwetenschappelijk onderzoek’ komt volgens het Voedingscentrum naar voren dat een overvloedige consumptie van cafeïne het zenuwstelsel kan aantasten. Hierom raadt het instituut het gebruik van koffie met cafeïne beneden de 13 jaar af. Volgens het Voedingscentrum is het beter dat kinderen tussen de 13 en 18 jaar niet meer dan één kopje koffie met cafeïne per dag drinken. Een kopje koffie met cafeine bevat ongeveer 85 milligram cafeïne.

Lees meer hierover via onze onderstaande bron.

Bron: https://www.trouw.nl/samenleving/wanneer-kan-mijn-kind-aan-de-koffie-~a32b6e62/ . Bewerking: D.B.

————————————————————————————————-

Creatieve TEKSTSCHRIJVER of Professionele BLOGGER nodig? www.dibebo.nl

DIRK BOSMAN 038-4525545/ [email protected] [email protected]  

————————- DIBEBO logo

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>