OPMERKELIJK Astronauten drinken wederom espresso van Lavazza in de ruimte

Op maandag 31 juli 2017 zijn de Italiaanse astronaut Paolo Nespoli samen met NASA astronaut Randy Bresnik en Roscosmos commander Sergey Ryazansky naar het International Space Station (ISS) vertrokken voor de VITA-missie. De astronauten wonen en werken de komende 5 maanden in de ruimte. Natuurlijk mag ook in de ruimte een lekker kopje koffie niet ontbreken, dus heeft Lavazza in samenwerking met Argotec gezorgd voor een ISSpresso machine.

http://www.horecavizier.nl schrijft hierover en is onze bron.

VASTE PLEK VOOR ISSPRESSO IN INTERNATIONAL SPACE STATION

De ISSpresso machine is in mei 2015 gedurende de zogenoemde Futura-missie voor het eerst gebruikt voor het eerste kopje koffie in de ruimte. De ISSpresso heeft nu een vaste plek in het International Space Station.

ESPRESSO DRINKEN MET EEN RIETJE

Na meer dan 2 jaar op 400 kilometer boven aarde, zorgt de ISSpresso machine er weer voor dat de astronauten van een lekkere espresso in de ruimte kunnen genieten, net zoals ze dat thuis ook iedere dag doen. Het ruimtekopje ziet er trouwens wel wat anders dan op aarde: de cremalaag en de koffie worden namelijk niet gemengd. Verder is het traditionele espressokopje vervangen voor een speciaal zakje waar de astronauten uit kunnen drinken. ISSpresso kan koffiezetten onder extreme omstandigheden, waar de principes van vloeistof compleet anders zijn dan op aarde. Het bereidingsproces blijft wel hetzelfde: de uiterst praktische eenvoud van espresso maar dan uit een rietje.

“Buiten het feit dat de 3 heren aan boord momenteel dagelijks genieten van heerlijke koffie, zal het gebruik van de ISSpresso machine door Paolo Nespoli ervoor zorgen dat wij een fysiek fenomeen in de ruimte kunnen bestuderen dat niet op de aarde kan worden nagebootst. Dankzij dit systeem hebben we de innovatieve technologieën inmiddels gepatenteerd waarmee er geen resten van koffie en water meer achterblijven, zoals bij machines op aarde het geval is. Hierdoor wordt het waterverbruik ook nog eens met 30 procent verminderd. De synergie met Lavazza heeft ons geholpen een uitdagend wetenschappelijk en technisch probleem van internationaal belang op te lossen. Hierdoor krijgen onze experimenten een extra impuls”, vertelt David Avino, directeur Argotec.

OVER LAVAZZA
De Italiaanse koffiebrander bestaat sinds 1895 en wortelt in Turijn en is al 4 generaties eigendom van de familie Lavazza. De groep neemt de zesde plaats op de wereldranglijst in en is momenteel actief in meer dan 90 landen via dochterondernemingen en distributeurs. Lavazza exporteert 60 procentvan de productie en heeft ongeveer 3.000 mensen op de loonlijst staan – na de acquisitie van Carte Noire – en had in 2016 een omzet van meer dan €1,9 miljard.

UITVINDER VAN HET CONCEPT VAN MELANGES

Lavazza heeft het concept van melanges uitgevonden:  het combineren van diverse soorten koffie uit verschillende geografieën. Hier begon Lavazza al mee in de vroege beginjaren van de koffieonderneming en het blijft zelfs anno nu een onderscheidend kenmerk in de meeste van haar producten.

HET EERSTE ITALIAANSE BEDRIJF MET GEPORTIONEERDE KOFFIE (CAPSULES)

Het bedrijf heeft tevens meer dan 25 jaar ervaring met de productie en verkoop van geportioneerde koffiesystemen en producten. Het was het eerste Italiaanse bedrijf dat espressosystemen in capsulevorm verkocht.

IN DEZE SEGMENTEN IS LAVAZZA ACTIEF

Lavazza is actief binnen alle zakelijke segmenten: services thuis, weg van huis en op kantoor. De onderneming richt zich altijd op innovatie binnen consumptietechnologieën en -systemen. Lavazza heeft haar merk awareness ontwikkeld door middel van belangrijke partnerschappen die perfect overeenkwamen met haar internationale merkstrategie, zoals die in de sportwereld met de Grand Slam tenniswedstrijden en die op het gebied van kunst en cultuur met prestigieuze musea zoals het Guggenheim Museum in New York, het Peggy Guggenheim Collection in Venetië, het Hermitage State Museum in St. Petersburg (Rusland) en het Musei Civici Veneziani in Venetië.

ARGOTEC
Argotec bestaat sinds 2008 en is een Italiaanse ruimtevaartonderneming die zich richt op onderzoek, innovatie en ontwikkeling van diensten en producten op diverse gebieden zoals: engineering, informatietechnologie, systeemintegratie, bemande ruimtevaart en missies, oplossingen voor de hernieuwbare energiesector, de productie van ruimtevoedsel voor Europese astronauten en het ontwerp en de productie van kleine satellieten. De gecertificeerde instructeurs van argotec trainen Europese astronauten en vluchtcontrollers van het European Astronaut Center in Cologne. Argotec voert daarnaast onderzoekswerkzaamheden uit op verscheidene gebieden in de ruimtevaartindustrie. Tevens is het een van de hoofdrolspelers op diverse onderdelen van het ontwerp en de ontwikkeling van thermische en vloeistof dynamische systemen voor het International Space Station. Argotec heeft altijd haar R&D-activiteiten gericht op de luchtvaartsector voor de ontwikkeling van innovatieve systemen en diensten, waarvan de toepassing bij kan dragen aan betere leefomstandigheden op aarde. Dit zijn de principes die ten grondslag liggen aan de ontwikkeling van ISSpresso en verscheidene zeer efficiënte thermische systemen, evenals vele andere springladingen en systemen voor de ruimte.

Bron: http://www.horecavizier.nl/blog/2017/07/31/italiaanse-espresso-in-de-ruimte/ Bewerking: D.B.

——————————————————————————————

Creatieve TEKSTSCHRIJVER of Professionele BLOGGER nodig? www.dibebo.nl

DIRK BOSMAN 038-4525545/ [email protected] [email protected]�————————- DIBEBO logo

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>