KOFFIE & GEZONDHEID Langer leven door het dagelijks drinken van 3 kopjes koffie

Volgens 2 grote Amerikaanse en Europese onderzoeken die gisteren zijn gepubliceerd, leven mensen waarschijnlijk langer die dagelijks 3 kopjes koffie drinken.

www.ad.nl meldt dit vanochtend.

De onderzoekers kwamen er achter dat er een oorzakelijk verband bestaat tussen het consumeren van koffie in combinatie met een lager risico op alle doodsoorzaken. Dit geldt vooral bij aandoeningen die te maken hebben met de bloedsomloop en de spijsvertering. Dit staat in de meest recente editie van tijdschrift Annals of Internal Medicine.

WEL EEN VERSCHIL TUSSEN MANNEN EN VROUWEN

Er is wel een verschil tussen mannen en vrouwen. Mannen die minimaal 3 kopjes koffie per dag drinken hebben 18 procent minder kans om te overlijden aan een aandoening dan niet koffiedrinkers. Vrouwen die dezelfde hoeveelheid koffie consumeren profiteren iets minder: zij hebben 8 procent minder kans te overlijden aan een aandoening dan niet koffiedrinkers van hetzelfde geslacht.

Een verschil tussen cafeïnevrije koffie en gewone koffie is er niet.

DE UITKOMSTEN ZIJN HETZELFDE IN ALLE 10 LANDEN

Onderzoekers bestudeerden de gegevens van 521.330 mensen boven de 35 jaar uit 10 Europese landen. Ook uit Nederland. De uitkomsten zijn hetzelfde in alle 10 landen, waar de inwoners allemaal ander koffiegedrag en gewoontes hebben”, vertelt hoofdonderzoeker Marc Gunter.

Bron: AD www.ad.nl. Bewerking: D.B.

[email protected]�————————

Creatieve TEKSTSCHRIJVER of Professionele BLOGGER nodig? www.dibebo.nl DIRK BOSMAN  038-4525545/ [email protected]

[email protected]�————————-

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>