SPECIALTY COFFEE Kaldi lanceert vandaag Hoppenworth & Ploch

De vraag naar bijzondere koffies wordt steeds groter. Daarom komt Kaldi (http://www.kaldi.nl/winkels), naast de eigen koffielijn en de ‘groene’ varianten, nu ook met de vrienden van Kaldi. De eerste in deze lijn is Hoppenworth & Ploch, die vandaag wordt gelanceerd.

De koffiewereld kent duizenden verschillende koffiebonen die allen een eigen smaakprofiel hebben. Het is vervolgens de taak van een koffiebrander om door middel van het branden de karakteristieke smaak van de koffieboon te onthullen. Dit proces luistert heel nauw, waarbij het behoud van aroma’s belangrijk is voor koffie om de titel specialty koffie te mogen dragen.

HOPPENWORTH & PLOCH

Naast de bestaande specialty lijn roosteren verschillende (inter)nationale ‘vrienden van Kaldi’ de aankomende tijd koffie, speciaal voor Kaldi. Hoppenworth & Ploch heeft de eerste specialty in deze lijn gemaakt. Deze micro-branderij kwamen de mensen van Kaldi hoofdkantoor tegen in Frankfurt am Main. De coffeeroaster Matthias Hoppenworth, Duits Latte art kampioen, is er sterk op gericht de individuele kenmerken van de speciale groene koffies te behouden. De koffiebonen zijn erg zorgvuldig uit verschillende landen gesourced, de individuele inzet van de koffieboer wordt gerespecteerd en de koffie wordt gebrand op de wijze van de meester. Deze wijze is: lichter branden dan gemiddeld, waardoor de karakteristieke smaak behouden blijft.

Matthias Hoppenworth reisde af naar Brazilië en Ethiopië om de beste koffiebonen te selecteren voor de Hoppenworth espresso, special made for Kaldi.

Hoppenworth espresso – nieuwe specialty Kaldi

De Hoppenworth espresso is een blend van 70% Fazenda Obata da Lagoa en 30% Mulisch. De smaak wordt omschreven als:

– Volle body en zoet
– Medium tot lichte zuurgraad
– Tonen van cacao, hazelnoten, speculaas, en bosbessen

Mulisch

Het washing station van Mulisch ligt gelegen in de Guji Zone van Ethiopië. Het is gelegen op 1800-1950 meter boven zeeniveau en is opgericht in 2014. De koffiebessen die daar verwerkt worden zijn gekocht van ongeveer 850 lokale boeren die in totaal 2-5 hectare grond hebben. De omgeving is heuvelachtig en de grond is daar ontzettend vruchtbaar. Een mooie plek voor kwalitatief hoogwaardige koffie dus.

Een koffieplant heeft 3 tot 5 jaar nodig voordat hij begint te bloeien. Na de bloei komen er bessen aan de struik. Elke koffiebes bevat 2 koffiebonen. Eenmaal gerijpt, begint het oogstseizoen. Het oogstseizoen is van november tot januari. Bij het selectieve, handmatige plukken worden alleen rijpe (rode) bessen geplukt en gesorteerd.

Het oogstseizoen is begonnen in Mulisch.

De rijpe koffiebessen worden met de hand geselecteerd.

Matthias Hoppenworth ontdoet de bessen van de buitenste schil en het vruchtvlees.

Vervolgens worden de groene bonen te drogen gelegd. Na het drogen wordt de binnenste schil verwijderd met een pelmachine en vindt er een handmatige kwaliteits-sortering plaats. Vanaf dat moment ligt het proces in Matthias’ handen…

Fazenda Obata da Lagoa

Koffiestation Fazenda Obata da Lagoa ligt 170 km van Belo Horizonte, op 400 km van São Paulo en 470 km van Rio de Janeiro. De velden liggen 950-1155 meter boven de zeespiegel en hebben een bruikbaar oppervlakte van 1.890 ha. In dit gedeelte van Brazilië is het regenseizoen van oktober tot april en het belangrijkste oogstseizoen van mei tot september.

De specialty Hoppenworth espresso is een combinatie van Braziliaanse en Ethiopische koffiebonen en heeft een zoet kruidig aroma en smaken die doen denken aan geroosterde hazelnoten en cacao. De koffie heeft een volle body en een zachte afdronk.

http://www.kaldi.nl/winkels

————————————————————————————————-

Creatieve TEKSTSCHRIJVER of Professionele BLOGGER nodig? www.dibebo.nl

DIRK BOSMAN 038-4525545/ [email protected] [email protected]  

————————- 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>