KOFFIE & KAMPIOENSCHAPPEN Coffeecompany organiseert het Dutch Aeropress Championship 2016

Coffeecompany host dit jaar voor de derde keer het Dutch Aeropress Championship: de leukste en meest toegankelijke koffiewedstrijd van Nederland. Het evenement trekt elk jaar meer koffieliefhebbers en is uitgegroeid tot één van de belangrijkste in de koffiewereld. Op zaterdag 19 maart 2016 – in het weekend van het Amsterdam Coffee Festival – barst deze strijd weer los op Coffeecompany’s Oosterdok-locatie in Amsterdam.

De Aeropress is Coffeecompany’s favoriete zetmethode voor filterkoffie. Simpel, snel, schoon en – vooral – lekker. Perfect voor één mok koffie en daarom ideaal voor de koffiedrinker thuis. De methode is bedacht door ingenieur Alan Adler, bekend van de Aerobie frisbee. Hij was nooit tevreden over zijn koffie en vond daarom zijn eigen methode uit. Adler wist dat een lagere temperatuur bitterheid en aciditeit verlaagde en tot een zoetere koffie leidde. En ook dat papieren filters zorgen voor een helder mondgevoel. Het resultaat was een ronde buis met een papieren filter onderin. Een rubberen ring zorgt ervoor dat de koffie door het filter wordt gedrukt. Het leukste aan de Aeropress is dat er zo veel mogelijk is. Daarom is dit de favoriete methode van veel barista’s. De methode is zo veelzijdig dat dit jaar in bijna vijftig landen nationale competities zijn en in 2008 het eerste wereldkampioenschap werd georganiseerd in Oslo.

UNIEK: DIT KAMPIOENSCHAP IS LAAGDREMPELIG VAN AARD

In tegenstelling tot veel koffiewedstrijden is het Dutch Aeropress Championship laagdrempelig van aard. Tijdens de wedstrijd strijden 27 kandidaten om de felbegeerde eerste plek. De deelnemers gebruiken dezelfde koffie en strijden via afvalrondes tegen elkaar. Een onafhankelijke jury, bestaande uit professionals, beslist welke koffie de lekkerste is en de maker daarvan gaat door naar de volgende ronde. Degene die uiteindelijk het lekkerste kopje koffie van Nederland uit de Aeropress weet te persen zal de titel ‘Dutch Aeropress Champion 2016’ krijgen en wint een trip naar Dublin. Daar zal de winnaar zijn of haar kunsten laten zien tijdens het World Aeropress Championship 2016.

JE KUNT JE VANAF MAANDAG 8 FEBRUARI 2016 INSCHRIJVEN

De inschrijving voor deelnemers aan het Dutch Aeropress Championship opent maandag 8 februari om 10.00 uur op coffeecompany.nl.

POSTER

Grafisch ontwerper Vincent Meertens heeft dit jaar de poster van het Dutch Aeropress Championship ontworpen. Elementen uit de Aeropress en de Nederlandse (grafische) identiteit werden gecombineerd, en vormen samen een gelaagde mix van vormen en typografie. Een interview over de poster met de ontwerper is hier te vinden.

OVER COFFEECOMPANY

Coffeecompany opende haar deuren in 1996 om Nederland kennis te laten maken met de veelzijdigheid van koffie. Met locaties verspreid over heel Nederland en een onvermoeibaar enthousiasme voor vernieuwing zijn ze nooit gestopt om koffie elke dag beter te maken.

——————————————————————————————

Creatieve TEKSTSCHRIJVER of Professionele BLOGGER nodig? www.dibebo.nl

DIRK BOSMAN 038-4525545/ [email protected]

——————————————————————————————-

DIBEBO logo

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>