LEVENSDUUR KOFFIEMACHINE Zo lang gaat een espressomachine mee

Beeld: http://www.consumentenbond.nl/espressomachine/gebruikstips#no5

In deze blogpost gaan we het hebben over de levensduur van een espressomachine. De Consumentenbond is deze keer onze bron.

De economische levensduur van een volautomaat ligt volgens Uneto VNI op 2 jaar voor een model dat minder dan 200 euro in aanschaf was. Kostte het apparaat tussen de 200 en 500 euro dan is de economische levensduur 3 jaar, gaf je nog meer uit dan mag je van 4 jaar uitgaan. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat een apparaat dan ook kapot mag gaan of vervangen moet worden.

Uit een enquete die de Consumentenbond deed, blijkt dat de meeste capsule en volatutomatische machines die nu in huis staan, gemiddeld 3 jaar oud zijn en zelden ouder dan 5 jaar zijn. Ook handmatige machines staan ongeveer zolang in huis, maar de gemiddelde leeftijd ligt hier wel iets hoger dan bij de capsulesystemen en volautomaten, namelijk op 4 jaar. Maar het oude apparaat werd vervangen na zo’n 5,5 jaar. Dat kan zijn omdat hij kapot was en te duur om te repareren of omdat men een niet (meer) tevreden is. Opvallend is dat Dolce Gusto bezitters hun apparaat na gemiddeld 2,5 jaar de deur uit deden, terwijl het bij Nespresso machines na 4,4 jaar is. Volautomaten bleven het langst in huis, gemiddeld 6,2 jaar.

Bron: http://www.consumentenbond.nl

——————————————————————————————

Creatieve TEKSTSCHRIJVER of Professionele BLOGGER nodig? www.dibebo.nl

DIRK BOSMAN  038-4525545/ [email protected]

[email protected]�————————-

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “LEVENSDUUR KOFFIEMACHINE Zo lang gaat een espressomachine mee

 1. Fenna Coert

  Wij hebben een koffiemachine gekocht 4-12-2011 kost 1499,00
  Deze ging stuk, reparatie na reparatie volgde.
  09-05-2013 een nieuwe machine gekregen van Phillips.
  Goede service.
  Het ging goed tot eind mrt. 2017 reparatie,
  binnen 1 mnd weer stuk reparatie.
  10-05-2017 te horen gekregen ze kunnen hem niet
  meer maken
  Hij blijft maar foutmeldingen geven.
  Wat nu dit mag toch niet van zo’n apparaat van 1499,00

    /  
 2. Mix-Fix B.V.

  Hoi Fenna,

  Om wat voor type machine gaat het?

  Om de levensduur van een koffiemachine te verlengen is het noodzakelijk dat de machine ontkalkt en gereinigd wordt, dit kan zelfstandig thuis of op het werk gedaan worden.

  Tevens raden wij aan om jaarlijks onderhoud te laten plegen aan de machine, bij ons worden dan de onderdelen die aan vervanging toe zijn vervangen en ontkalken en reinigen wij de machine voor u.

  Tevens zit er een behoorlijk verschil in het merk van de machine die u aanschaft, wanneer u een espressomachine van Philips in het bezit heeft dan is dit niet te vergelijken met een Jura Espressomachine. De Jura zal langer mee gaan wanneer er goed op de machine wordt gepast.

  U kunt ons ook bellen (0582337910), mailen ([email protected]) of op Facebook (fb.com/mixfixbv) opzoeken. We helpen u graag verder.

  Groeten,
  Mix-Fix B.V.

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>