KOFFIEKENNIS Weetjes over koffie en Italië

Wie denkt dat iedere Italiaan zijn of haar kopje koffie op dezelfde wijze drinkt, heeft het helemaal mis. In elke regio in dit land wordt koffie namelijk anders gedronken.

Zuid-Italianen drinken het liefst espresso’s die donkerder en in mindere mate zuur van smaak zijn dan de espresso’s die in Noord-Italië worden gezet en gedronken.

Verder bestaan er in Italië diverse cappuccino’s. Zo is er de chiaro. Dit is een lichte cappuccino, met een klein beetje koffie en veel melk. Ook heb je in Italië donkere cappuccino. Die noemen ze de scuro. Deze cappuccino bestaat uit veel koffie en weinig melk. Ken je koude cappuccino trouwens al en de cappuccino zonder melkschuim? Die zijn er zeker ook. Wist je tot slot al dat het in Italië gebruikelijk is om alleen in de morgen tot twaalf uur een cappuccino te drinken?

Bron: https://barendrechtsdagblad.nl/spruit-geeft-5-tips-heerlijk-bakje-koffie/. Bewerking: D.B.

———————————————————————————————-

Creatieve TEKSTSCHRIJVER of Professionele BLOGGER nodig? www.dibebo.nl

DIRK BOSMAN 038-4525545/ [email protected]

[email protected]�————————-

DIBEBO logo

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>