KOFFIE & HORECA 5 supertips als je een espressomachine voor je horecazaak nodig hebt

Op de website van Mocca d’Or (http://www.moccador.nl), kwam we 5 geweldige tips tegen als je op zoek bent naar een nieuwe of andere koffiemachine voor je horecazaak.

Hier komen ze.

#1 – Start je net? Huur een koffiemachine!

Het is verleidelijk om direct een mooie Nuova Simonelli-koffiemachine te kopen, maar dit is wel direct een flinke investering. De fraaiste koffiemachine van dit moment – de VA388 Black Eagle van Victoria Arduiro – kost minstens 24.000 dollar.  Wij van Mocca d’Or adviseren startende ondernemers om eerst een koffiemachine te huren. Als de zaak eenmaal lekker loopt, is het de moeite waard om te investeren in een professionele Italiaanse koffiemachine. Wil je meer weten over het huren van een koffiemachine? Neem contact op met Mocca d’Or!

#2 – Halfautomaat of volautomaat?

Als horeca-ondernemer moet je natuurlijk de beste kwaliteit koffie serveren. Kies daarom voor goede koffiebonen. Om koffiebonen te gebruiken heb je een halfautomaat of een volautomaat nodig. Bij een halfautomaat doe je de gemalen koffie zelf in een filter. Dit betekent dat je de ene helft zelf doet; de andere helft doet de machine voor je. Een halfautomaat is ‘heilig’ voor de echte koffiepuristen en – eerlijk is eerlijk – je krijgt de lekkerste kopjes koffie. We adviseren daarom ook een halfautomaat voor een horeca-onderneming.

Een volautomaat is natuurlijk makkelijker, zeker wanneer de focus van jouw horeca-onderneming niet het serveren van koffie is.

#3 – Kies een koffiemachine met minimaal twee groepen

Een groep kan tegelijkertijd twee kopjes koffie produceren. Het voordeel van twee groepen is dat je makkelijk kunt wisselen van groep naar groep. Je plaatst het filter in de eerste groep en laat het hete water door de groep stromen, terwijl je daarna de andere groep instelt. Het voordeel van een koffiemachine met drie groepen is dat zo’n machine een nog hogere capaciteit heeft. Daarnaast kan zo’n machine gebruikt worden in een bar of restaurant waar meerdere mensen gebruik maken van één machine. Toch kan het in zo’n geval ook verstandig zijn om twee losse 2 groeps-machines te bestellen.

#4 – Ga voor mooi design!

Jouw koffiemachine mag best een beetje attitude hebben. Er zijn Italiaanse koffiemachines met een klassieke uitstraling, maar er zijn ook machines die een hypermodern gezicht hebben. Kies voor een designapparaat dat past in jouw horecazaak. Een koffie-expert van Mocca d’Or kan jou helpen met het uitzoeken van de perfecte machine voor in jouw onderneming.

#5 – Koop de machine niet online

Het is verleidelijk om een machine online te kopen, maar dit is niet aan te raden. De vakkundige mensen van Mocca d’Or, adviseren om altijd eerst de machine in het echt te zien. Oogt de koffiemachine net zo mooi als op de foto’s of in de brochure? Is het makkelijk om een overheerlijke espresso eruit te pompen? Doe ook eens een rondje bij andere horeca-ondernemingen. Welke apparaten gebruiken andere ondernemers? En wat zijn de ervaringen over hun machines?

Bron: http://www.moccador.nl/horeca-koffiemachines. Bewerking: D.B.  

[email protected]�————————

Creatieve TEKSTSCHRIJVER of Professionele BLOGGER nodig? www.dibebo.nl

DIRK BOSMAN  038-4525545/ [email protected]

[email protected]�————————-

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>