KOFFIE & CONSUMPTIE Hierom zijn we suiker gaan toevoegen aan koffie

Suiker hoort niet echt thuis in koffie, want een kwalitatief goed kopje koffie heeft namelijk helemaal geen suiker nodig. Maar waarom zijn we dan gestart om suiker aan ons bakkie leut toe te voegen? Lees het in deze blogpost.

De reden dat we suiker zijn gaan toevoegen aan onze koffie is tweeledig en gaat een paar eeuwen terug in de historie.

Suiker kwam ooit ons leven binnen via de handelsroutes van Oost naar West. In het prille begin was suiker een erg duur product dat alleen door de rijke klasse kon worden geconsumeerd. Was je hiervan al op de hoogte?

HET ONTSTAAN VAN DE MATCH TUSSEN KOFFIE EN SUIKER

Vanaf de 17e-18e eeuw begon de suikerteelt- en handel op volle toeren te draaien en deed suiker langzaamaan zijn intrede bij een breder publiek. Op hetzelfde moment ontstonden de eerste koffiehuizen in Europa en begonnen handelaren hun zakelijke gesprekken in plaats van met alcohol, te voeren bij een kopje koffie met suiker. Ze merkten namelijk dat de combinatie van suiker en cafeïne een positief effect had op de alertheid en het energiepeil waardoor er langer en efficiënter kon worden onderhandeld. Zo was de match tussen koffie en suiker geboren.

Bron: Ik drink mijn koffie zwart* – Barista, Alpro. Bewerking: D.B. 

————————————————————————————————-

Creatieve TEKSTSCHRIJVER of Professionele BLOGGER nodig? www.dibebo.nl

DIRK BOSMAN 038-4525545/ [email protected] [email protected]  

————————- 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>