KOFFIEBARS & TRENDS Hierom hebben koffiebars de naam ‘derde plekken’

Koffiebars worden door sociologen ‘derde plekken’ genoemd. In deze blogpost leggen we jou uit wat hiermee wordt bedoeld.Deze term is bedacht door de Amerikaanse socioloog Ray Oldenburg.

Na thuis, de eerste plek en kantoor, de tweede plek, komt er een derde plek, de koffiebar. Hier ontmoeten mensen elkaar en/ of brengen tijd met elkaar door, voordat ze andere activiteiten gaan ondernemen. Heel erg nieuw zijn derde plekken trouwens niet. Als we in het verleden gaan kijken dan had je vroeger ook al het koffiehuis, het theehuis of het café. Nieuw is wel dat de derde plek op veel meer manieren dan in de historie wordt gebruikt. Vanwege de komst van gsm’s, tablads, laptops en op vrijwel elke plaats gratis toegang tot WiFi, kunnen mensen veel meer doen in een koffiebar dan enkel en alleen een praatje maken en een kopje koffie drinken. Alles kun je tegenwoordig bijna doen in een koffiebar zoals een vakantie boeken, het organiseren van een feest, blogjes schrijven en werken voor en aan je bedrijf.
Bron: www.deondernemer.nl. Bewerking: D.B.
————————————————————————————————-

Creatieve TEKSTSCHRIJVER of Professionele BLOGGER nodig? www.dibebo.nl

DIRK BOSMAN 038-4525545/ [email protected] [email protected]  

————————- 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>