KOFFIEKAMPIOENSCHAPPEN Coffeecompany organiseert koffiewedstrijd Dutch Aeropress Championship

Blog A Aeropresso Kampioenschap VKOp 11 maart 2017 organiseert Coffeecompany (www.coffeecompany.nl
het 6e jaarlijkse Dutch Aeropress Championship, de meest populaire koffiewedstrijd in Nederland. Het evenement trekt elk jaar meer koffieliefhebbers en is uitgegroeid tot één van de belangrijkste in de koffiewereld.

Op zaterdag 11 maart 2017, tijdens het Amsterdam Coffee Festival, barst deze strijd weer los in het Machinegebouw op het terrein van de oude Westergasfabriek in Amsterdam.

Het Aeropress Championship wordt steeds meer een wereldwijd bekend evenement met meer dan 50 landen die vorig jaar een kampioenschap organiseerden. In Nederland is het Dutch Aeropress Championship – onder de vleugels van Coffeecompany – uitgegroeid tot een fenomeen in de koffiewereld. Jaarlijks trekt evenement meer deelnemers en een gepassioneerde schare fans zowel in Nederland als in het buitenland. De 27 deelnemersplekken waren in 2016 binnen 10 minuten vergeven. We verwachten dit jaar tot 400 bezoekers te verwelkomen.

De Aeropress is Coffeecompany’s favoriete zetmethode voor filterkoffie. Simpel, snel, schoon en – vooral – lekker. Perfect voor één mok koffie en daarom ideaal voor de koffiedrinker thuis. Het is niet veel meer dan een ronde buis met een papieren filter onderin. Een rubberen ring zorgt ervoor dat de koffie door het filter wordt gedrukt. Het leukste aan de Aeropress is dat er zo veel mogelijk is. Daarom is dit de favoriete methode van veel barista’s. De methode is zo veelzijdig dat dit jaar in bijna vijftig landen nationale competities zijn en in 2008 het eerste wereldkampioenschap werd georganiseerd in Oslo.

In tegenstelling tot andere koffiewedstrijden is het Dutch Aeropress Championship laagdrempelig van aard. Tijdens de wedstrijd strijden 36 kandidaten om de felbegeerde eerste plek. De deelnemers gebruiken dezelfde koffie en strijden via afvalrondes tegen elkaar. Een onafhankelijke jury beslist welke koffie de lekkerste is. Degene die uiteindelijk het lekkerste kopje koffie van Nederland uit de Aeropress weet te persen zal de titel ‘Dutch Aeropress Champion 2017’ krijgen en wint een trip naar Seoul (Zuid-Korea). Daar zal de winnaar zijn of haar kunsten laten zien tijdens het World Aeropress Championship 2017.
De inschrijving voor deelnemers aan het Dutch Aeropress Championship opent vrijdag 30 januari om 12.00 uur op coffeecompany.nl.

Poster

Ieder jaar wordt een poster ontworpen ter promotie van ieder nationaal Aeropress-evenement. Dit jaar werd de poster voor het Dutch Aeropress Championship ontworpen door de getalenteerde Nederlandse illustrator en grafisch ontwerper Stefan Glerum. Zijn werk wordt geïnspireerd door creatieve bewegingen uit de vroege 20e eeuw zoals art deco, Bauhaus, Italiaans futurisme en Russisch constructivisme, die hij combineert met populaire thema’s en in een handgetekende stijl uitwerkt die doet denken aan klare lijn.

Over Coffeecompany

Coffeecompany opende haar deuren in 1996 om Nederland kennis te laten maken met de veelzijdigheid van koffie. Met locaties verspreid over heel Nederland en een onvermoeibaar enthousiasme voor vernieuwing zijn ze nooit gestopt om koffie elke dag beter te maken.

——————————————————————————————

Creatieve TEKSTSCHRIJVER of Professionele BLOGGER nodig? www.dibebo.nl DIRK BOSMAN 038-4525545/ [email protected] [email protected]�————————- 

DIBEBO logo

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>