KOFFIEBRANDEN Zo heet de chemische reactie tijdens het branden van koffiebonen

Beeld: http://www.horecaplein.nl

Beeld: http://www.horecaplein.nl

In deze blogpost lees en leer je de naam van de chemische reactie tijdens het koffiebranden.

Gedurende het branden van koffiebonen ontstaat er een chemische reactie waardoor de koffiebonen karameliseren en hun aroma’s vrijkomen. Dit gebeurt na 10 minuten branden en wordt Maillard genoemd.

Bron: boekje Genieten van koffie. Bewerking: D.B.

———————————————————————————————-
Creatieve TEKSTSCHRIJVER of Professionele BLOGGER nodig? www.dibebo.nl
DIRK BOSMAN 038-4525545/ [email protected]
[email protected]�————
DIBEBO logo

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>