TEST CONSUMENTENBOND Alternatieve capsules voor Dolce Gusto nu verkrijgbaar

Eind februari kwamen er alternatieve capsules voor Dolce Gusto op de markt. Daar waar Nespresso al tijden met concurrentie te maken heeft, was dit voor Dolce Gusto voor het eerst. Heeft Dolce Gusto met geduchte tegenstanders te maken?


Perla €0,26 per capsule

Must €0,29 per capsule


Cafe Royal €0,27 per capsule


De bron van deze blogpost is een artikel op: https://www.consumentenbond.nl

Conclusie

De Consumentenbond liet de klassieke Dolce Gusto capsules (€0,31 per capsule) het opnemen tegen capsules van 3 concurrerende merken: Perla (€0,26 per capsule), Cafe Royal (€0,27 per capsule) en Must (€0,29 per capsule). Van alle merken proefde het panel van de Consumentenbond de espresso en cappuccino. Hetzelfde panel beoordeelt ook de espresso bij de test espressomachines. De conclusie: het proberen waard, maar succes is niet verzekerd.

Espresso

Het panel van de Consumentenbond oordeelde dat Must espresso het lekkerste smaakt, maar Dolce Gusto’s eigen versie doet er nauwelijks voor onder. Van de Must werd niet alleen de smaak maar ook het uiterlijk gewaardeerd. Panelleden vonden de Cafe Royal en Perla echt minder lekker. Bij de Cafe Royal waren veel panelleden niet onder de indruk van de kleur, en miste ze intensiteit. Bij Perla merkte het panel op dat de bonen iets te sterk gebrand zijn.

Cappuccino

Het panel van de Consumentenbond waardeert de cappuccino van Dolce Gusto zelf het meest. Daar zijn de meeste panelleden het over eens. Perla en Cafe Royal volgen daar direct op. Bij Cafe Royal zijn de panelleden wel meer verdeeld dan bij Perla. Was Must de favoriet bij espresso, de cappuccino valt juist in negatief opzicht op. Veel panelleden vinden dat het wel wat zoeter mag. Ook vindt een deel het melkschuim te donker.

Problemen met de Perla capsules

Op de oproep van de Consumentenbond met gebruikerservaringen kwamen enkele reacties binnen, onder andere over problemen met de Perla Cafe Grande van Albert Heijn: ‘Het hete water stroomt niet snel genoeg door de cup. Daardoor scheurt het folie aan de bovenkant halverwege het proces af. Met als gevolg dat er hete stoom en koffiedrap langs alle kanten uit de machine spuit.’

Met de cups Lungo en Expresso gaat het bij het testmodel goed, maar daarbij is ook de straal die uit de cup komt veel kleiner. ‘Je hoort de folie kraken,’ volgens iemand op onze Community. Albert Heijn zegt in een reactie op de melding dat het waarschijnlijk om een oudere machine gaat en dat je dan beter een A-merk kunt gebruiken. Vreemd, want op de verpakking staat niet dat je de cups alleen in bepaalde Dolce Gusto-machines moet gebruiken.

In onze test gebruikten we Piccolo-machines en daarbij ondervonden we geen grote problemen, al liep de machine wel langzamer door.

Een andere reactie op onze Community is positiever: ‘Mijn ervaring met de Perla cups van AH: Het apparaat maakt een beetje een vreemd geluid en het duurt twee keer zo lang om een kop koffie te krijgen. Maar het is het wachten waard, want de koffie is heerlijk!’

Heb jij ook ervaring met alternatieve capsules voor Dolce Gusto? Deel je ervaring in de  Community van de Consumentenbond

Bestel hier nu het proefpakket: https://www.koffiebonen-bestellen.nl/o-gust/proefpakket-o-gust.html

LEES OOK ZEKER ONZE ONDERSTAANDE BLOGPOST

http://koffie.blog.nl/koffienieuws/2016/12/24/alternatief-voor-dolce-gusto-nieuw-caffe-duo-o-gust-koffiecups-speciaal-geschikt-voor-dolce-gusto-systemen

Bron: https://www.consumentenbond.nl/espressomachine/alternatieve-capsules-dolce-gusto Bewerking: D.B.

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “TEST CONSUMENTENBOND Alternatieve capsules voor Dolce Gusto nu verkrijgbaar

 1. Roman

  Inmiddels meerdere partijen die goedkope en hele lekkere alternatieven aanbieden. Zelf erg tevreden met koffiecupster:
  https://www.koffiecupster.nl/dolce-gusto-cups-alternatief/

    /  
 2. W.van tiburg

  De pads vd lidel passen niet goed in het apparaat de handel gaat heel moeizaam naar beneden en het apparaat lekt van onder water.

    /  
 3. G. Holthuizen

  Van Lidl de Dolce Gusto Cups Latte macchiato, Espresso en Lungo gekocht. Alleen problemen met de Lungo, kleine straal, dan druppelen en stop, soms harder geluid waarna er heet water aan de zijkant uitloopt. Bij uitzondering gaat het soms goed. We prikken een 2e gaatje bij met het apparaat en dan is het 50/50 hoe het loopt.

    /  
 4. Jan

  Ik heb de pads van Lidl geprobeerd (alle smaken). Ik ga dat nooit meer doen. Alleen maar problemen. Lekkages, water en koffie gaat alle kanten uit behalve de goede.
  Machine moet heel hard werken en er komt een klein straaltje uit. De smaak van de koffie is wel goed maar de melkcupjes smaken naar plastic. Ik ga weer “origineel”.

    /  
 5. Vrijsen Rosa

  Ze doen allemaal onder voor de dolce gusto originele capsules, misschien als je die met melk neemt je het verschil niet proeft. Ik bestel ze meestal bij dolce gusto zelf en ze zijn op een paar soorten na allemaal 4.69 en dat zijn voor mij de goedkoopste tot nu toe, ik neem wel meestal de zwarte en expresso!

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>