ZOMERKOFFIE Lees hier de meest lekkere en verkoelende (ijs)koffies voor de warme dagen!

Beeld: http://www.bootkoffie.nl/display_post.php?postid=86

Heerlijk, deze zomerse temperaturen. Maar ook tijdens de warme dagen wil je graag genieten van heerlijke (ijs)koffie. De temperatuur houdt je niet tegen toch?

SMIT&DORLAS (http://www.smitdorlas.nl) zette de meest ideale en verkoelende manieren op een rijtje voor jou.

KLIK OOK OP DE LINKS ONDERAAN DEZE BLOGPOST NAAR RECENTE BLOGPOSTS VAN ONS OVER DE ZOMERTREND VAN IJSKOFFIE! ENJOY!

Cold Brew

Ken je deze koude favoriet al? Een paar jaar terug bestormde deze koude variant van koffie de bekende hotspots in Nederland en sindsdien komt het elke zomer weer terug. Meng je favoriete SMIT&DORLAS blend met water, laat even trekken en laat het er na door een filter lopen. Het resultaat is een zachte subtiele koude koffie, perfect voor de zomer.

Cold Brew en… Limonade?

Helemaal ideaal voor de zomer is deze variant van koude koffie. Meng je cold brew met een schuitje verse zelfgemaakte citroen limonade en je krijgt een heerlijk verfrissend en energiek drankje. Je kunt er ook nog wat melk bijvoegen.

Espresso-tonic

Bitter en bitter, dat moet een perfecte smaak combinatie zijn. Het zachte bittere van de tonic sluit perfect aan bij de bitterheid van de espresso. Het resultaat is een verfrissend bijna fruitig drankje. Let er wel op dat je een goede tonic gebruikt om het hipste drankje van deze zomer te maken. Als je de koffie langzaam over tonic met ijsblokjes heen giet, dan krijg je een mooie wolk van espresso in je glas. Fotogeniek drankje! Te waterig door de ijsklontjes? Daar hebben wij ook een oplossing voor:

IJsblokjes

En mocht je nog wat koffie over hebben, dan kan dat meteen de vriezer in. Op waterige ijskoffie zit namelijk niemand te wachten. IJsblokjes gemaakt van koffie zorgen er voor dat de koffie gekoeld is, maar niet waterig wordt.

IJs versie 2

Maar, je kunt ook gewoon ijsjes maken met sterke koffie, gecondenseerde melk en chocolade. Meng de ingrediënten en giet het in ijsvormpjes. Even in de vriezer, en klaar!

Affogato

Ben je bekend met het overheerlijke Italiaanse toetje affogato? Neem een bolletje ijs, vanille bijvoorbeeld en giet daar een kopje espresso over. Het smeltende ijs en de koffie zorgen voor een heerlijke combinatie die perfect bij de zomer past.

Bron: http://www.smitdorlas.nl/nieuws/48/koffie-in-de-zomer Bewerking: D.B.

LEES HIERONDER MEER BLOGPOSTS VAN ONS OVER IJSKOFFIE

http://koffie.blog.nl/ijskoffie/2016/07/24/zomerdrank-ijskoffie-is-hot-als-verkoelende-drank

http://koffie.blog.nl/ijskoffie/2016/08/05/super-zomertip-doe-dit-met-je-overgebleven-koffie

http://koffie.blog.nl/ijskoffie-trends/2016/08/12/ijskoffie-trends-hierom-betaal-je-meer-voor-een-ijskoffie-dan-voor-een-reguliere-koffie

http://koffie.blog.nl/ijskoffie/2016/08/16/ijskoffie-locaties-kom-nu-de-iced-liquid-tiramisu-proeven-bij-doppio-espresso

http://koffie.blog.nl/ijskoffie/2016/08/12/ijskoffie-filmpjes-koele-koffie-voor-de-warme-dagen

http://koffie.blog.nl/filmpje/2016/07/18/hooghoudt

————————————————————————————————-

Creatieve TEKSTSCHRIJVER of Professionele BLOGGER nodig? www.dibebo.nl

DIRK BOSMAN 038-4525545/ [email protected] [email protected]  

————————- 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>