SPECIALTY COFFEE SMIT&DORLAS Bezoekers aan het ACF17 konden de ‘oerkoffie’ Bourbon Pointu proeven

Beeld: Bourbon Pointu, http://www.labreacafe.com

Bezoekers aan het onlangs gehouden Amsterdam Coffee Festival (ACF17), konden in de stand van SMIT&DORLAS (http://www.smitdorlas.nl), de ‘oerkoffie’ Bourbon Pointu van het eiland La Reunion proeven.

In Japan wordt er voor een kopje van deze koffie meer dan 20 euro betaald. Een exclusieve koffie dus, niet alleen omdat er weinig van beschikbaar is, maar vooral omdat de koffieplanten uniek zijn.

OERKOFFIE

De Bourbon Pointu koffieplant stamt direct af van één van de eerst ontdekte koffieplanten. Met recht een oerkoffie onder de koffiesoorten van vandaag dus.

In de 18e eeuw begonnen Nederlanders en Fransen met de verspreiding van koffieplanten in de wereld. Van enkele planten uit Noord-Afrika gingen stekjes naar tropische oorden. Eén van de stekjes belandt op La Reunion en nu, meer dan 200 jaar later, groeien de afstammelingen nog altijd op het eiland.

De kenmerken van de Pointu komen door de zelfzame koffievarieteit Coffea Arabica Laurina. De soort Laurina zorgt voor een hoge bladproductie, zodat de bessen langzamer rijpen. Hierdoor kunnen ze een hoger suikergehalte ontwikkelen.

Alleen op La Reunion groeit de Bourbon Pointu koffie, met opvallend puntige koffiebessen. Jaarlijks zijn er slechts een paar honderd kilo koffie beschikbaar, die voornamelijk in Japan terechtkomen voor consumptie.

VERFIJND, ZACHT EN ZEER WEINIG CAFEINE

Jeroen Brugman, koffiebrander van SMIT&DORLAS vertelt: “Verwacht van de Bourbon Pointu geen smaakexplosie, zoals bij veel specialty coffees. Deze koffie is juist zeer verfijnd, delicaat en zacht. Echt een koffie om met aandacht te gaan proeven!”

Bourbon Pointu heeft van nature een zeer laag cafeinegehalte en is 100% biologisch.

http://www.smitdorlas.nl 

——————————————————————————————

Creatieve TEKSTSCHRIJVER of Professionele BLOGGER nodig? www.dibebo.nl
DIRK BOSMAN  038-4525545/ [email protected] [email protected]�————————-

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>